Kinesiologi

Væk din vilje til forandring og tro på, at positive ændringer er mulige
A:D Kinesiolog

Hvorfor gå til Kinesiolog?

I Kinesiologi ses mennesket som en helhed – krop, kemi, tanker, følelser og energi, der alle påvirker hinanden. Kinesiologien er en vej til at opnå større og bedre balance både fysisk og mentalt.

Kinesiologi kan anvendes af alle, der gerne vil have mere energi i hverdagen, så vi fungerer godt – både børn og voksne.
Kinesiologen tester også, om der er en anden behandling, der er bedre.

Det siger og skriver andre om kinesiologi

Gode artikler og links

Muskeltesten

Muskeltesten er det grundlæggende redskab, kinesiologen bruger til at afdække tilstanden i kroppens energisystem, meridianerne.

Testen foregår ved at lægge et let tryk på klientens arm eller ben i en bestemt position, der aktiverer én muskel, samtidig med at kinesiologen spørger ind til hvad, klienten ønsker at arbejde med. Musklens reaktion på trykket af­hænger af, om kroppen opfatter kinesiologens ord som en udfordring eller en belastning. Dette giver en mulighed for at kommunikere med kroppen og belyse de dybere sammenhænge og årsager til forskellige lidelser. Kommuni­kationen med kroppen foregår både på det bevidste og på det ubevidste plan.

Kinesiologen kan dermed afdække, hvor i kroppen ubalancerne ligger. Hvilke ubalancer, der ligger bag klientens symptomer, samt hvad der skal gøres for at genoprette balancen, så klientens egne ressourcer og selvhelbre­dende kræfter aktiveres. Denne del af behandlingen kaldes afbalancering, hvilket fortæller, hvad det er, kinesiologen arbejder hen imod: en krop i balance.

Spørgsmål til kroppen

Kinesiologi betyder “Læren og bevægelse”. Den blev udviklet af Kiropraktor George Goodheard i USA i 1964. Kinesiologien bygger på den vestlige viden om anatomi, fysiologi og kemi, men også på den østlige gamle visdom om sundhed i forståelse af energier. Livsenergi – QI og Kroppensenergi – meridianer og chakraer, Chi.

I begyndelsen af 1960-erne forbandt George Goodheart sin erfaring og viden om kroppens anatomi og fysiologi med den østlige viden om kroppens energibaner (meridianer). Han fandt, at det var muligt at teste en muskel for at afdække, om et organ fik tilført optimal energi fra den tilhørende meridian. Ved at påvirke akupunkturpunkterne på meridianerne opdagede han, at han kunne påvirke organer, muskler, nervesystemet og hjernen.

Mere detaljeret information om kinesiologiens væsen og principper er under udarbejdelse og kommer snarest!

Besøg klinikken

Toftebakken 7,
8600 Silkeborg

Ring eller skriv