Er jeg den rette behandler for dig?
REG. ALTERNATIV BEHANDLER –
KINESIOLOG ANNE DYBDAHL
Mit navn er Anne Dybdahl, jeg er 60 år og bor i en skøn villa med en dejlig have på Toftebakken i Silkeborg. I underetagen har jeg min klinik (med separat indgang og toilet), hvor jeg som Registreret Alternativ Behandler har modtaget klienter siden 2017.
Min rejse som behandler
Min professionelle interesse for kinesiologi og alternativ behandling startede i 1986, hvor jeg fulgte en række kurser, både hos private og på Kinesiologiskolen i Vejle.
Op gennem 90’erne arbejdede jeg bl.a. som bygningskonstruktør på en tegnestue, samt som assistent hos en dyrlæge. Hos sidstnævnte fik jeg mulighed for at udvikle mine evner og viden inden for dyrebehov, -kommunikation og -adfærd, især i kontakten mellem kæledyr og deres ejere, og som mediator og instruktør ved problemer og konflikter hermed.
Jeg fik desuden to dejlige sønner, som i dag er voksne og i gang med at tage videregående uddannelser.
Endelig hørte jeg om og oplevede via TV Regression – ikke mindst de par dengang sensationelle indslag, hvor Rud Grant for åben skærm og i bedste sendetid førte en kendt TV-vært tilbage til et tidligere liv. Regression var hele vejen op gennem 90’erne stadig meget nyt i Danmark, der var kun meget sparsom (og endnu mindre af den ikke-kulørte slags!) litteratur at opdrive om emnet, og ingen uddannelse. Emnet og rollen som regressionsterapeut virkede dog ikke mindre nærliggende for mig af den grund, og jeg besluttede tidligt, at det var en uddannelse jeg ville tage, hvis muligheden nogensinde bød sig.

Faglig profil og inspiration
Som alternativ behandler arbejder jeg meget ud fra videnskabelige studier og evidensbaseret viden, der kan forklare og giver et holistisk forståelse af mennesket. Lige så vigtigt som det er for mig, at være et spirituelt åbent og lyttende menneske, er det at bygge min praksis og den helbredsmæssige service, jeg tilbyder klienter i form af behandlinger, på et sagligt grundlag, som jeg tror på giver mening og tryghed for den enkelte.
Dette, også med et personligt ønske og håb om at bidrage til udbredelsen af de mange muligheder for symptombehandling og helbredelse, den alternative behandling tilbyder, ved at inkludere den ikke-indviede og måske skeptiske dansker. At være skeptisk og forsigtig, når det gælder éns helbred, opfatter jeg som helt forståeligt og i mange tilfælde fornuftigt, og derfor er jeg som behandler bevidst om ikke at køre klienter og interesserede over med min personlige overbevisning og erfaring, men så vidt muligt både som fagperson og menneske at imødekomme tvivl og spørgsmål på vedkommendes egne præmisser.
Selvom den alternative medicin i løbet af de sidste tyve år har oplevet store landvindinger inden for den almene anerkendelse af fx akupunktur og zoneterapi, befinder den almene dansker sig traditionelt i et sundhedssystem med skarp afgrænsning mellem på den ene side den offentlige, medicinske behandling, og på den anden side den privat financierede, alternative behandling. Vi har stadig meget at lære af og dele med hinanden!
I de første to et halvt år boede vi i byen, og flyttede derefter op i Sierra Nevada bjergene, The Foothills, hvor vi levede med bl.a. bjørne, pumaer, klapperslanger og en fantastisk natur i baghaven. Her boede vi i tre et halvt år, til vi valgte at rejse hjem til Danmark igen i 2006.

Mit første besøg hos en kinesiolog
Første gang jeg mødte kinesiologien, var da min familie var kørt galt i Sverige og alle var kommet meget alvorligt til skade. Jeg blev som pårørende ringet op og fik overbragt den frygtelige nyhed om, at jeg hurtigst muligt – den følgende dag – måtte rejse op til de tre forskellige hospitaler, hvor de var blevet akut indlagt, være der for dem, samt sørge for en masse praktisk i den forbindelse.
Som følge af det på den ene side meget kortfattede, på den anden side meget chokerende opkald, endte jeg med et hovede, der føltes som var det på størelse med en baskeball; totalt angst og sorgfuld anede jeg ikke om alle vil overleve.
Med alt at vinde og ingen tid at spilde, fik jeg derfor en akut tid hos en kinesiolog samme aften. Behandlingen gjorde, at mit hovede igen fik normal „størrelse‟, og at jeg i de følgende dage havde det fornødne overblik og overskud til at klare opgaven.
Under behandlingen kunne Kinesiolog Birthe Rasmussen desuden fortælle, at jeg havde rygproblemer samt udfordringer i forbindelse med stavning og læsning – om jeg havde fået konstateret ordblindhed? Begge var konkrete symptomer, jeg ikke oprindeligt var taget af sted for at få behandlet eller havde snakket med hende om. Jeg blev i løbet af et efterfølgende behandlingsforløb hjulpet så meget, at jeg kunne læse uden de helt store problemer, samt mærkede en tydelig forbedring af hverdagen i forhold til min ryg.
Oplevelsen gjorde, at jeg valgte at tage en række kurser inden for kinesiologi, i første omgang bare i privat øjemed. En hel del livsår, livsændringer, kurser og læsning senere, har denne personlige interesse i dag udviklet sig til en profession.

Egen klinik nu og i fremtiden
Jeg havde altid haft lyst til at arbejde som sygeplejerske, og startede derfor efter et stykke tid på VUC for at tage en HF med henblik på at komme ind på Sygeplejeskolen.
Lige nu er jeg, ved siden af min praksis, i gang med overbygningsuddannelsen DK-Kinesiolog®, som er en beskyttet titel inden for rammerne af medlemsorganisationen Danske Kinesiologer. Her har jeg valgt at fordybe mig og dygtiggøre mig yderligere inden for bl.a. Indlæringskinesiologi – en faglig gren, som ud fra kinesiologiens principper fokuserer på viden og metoder til at støtte indlæring (både den specifikke og den generelle), samt vores hjernes frie funktion uden stress, trauma, mm.